El dissabte 21 d’abril de 2018 es van iniciar les tasques de desbrossament i aixecament topogràfic del pou de glaç de Can Gel, a la finca homònima ubicada a Canyamars. Tot i que el pou està força cobert per la vegetació i en desús des de fa molt de temps, s’ha pogut determinar que el pou és una construcció circular de pedra i maó de 5 metres de diàmetre i 7 metres d’alçada aproximadament.

Les feines van estar coordinades per la delegació al Maresme del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona.

El pou de glaç de Can Gel és un dels tres pous en ruïnes que existeixen al municipi.  Els altres dos són els de Can Bosc del Far i el de Can Farrerons del Far. Molt diferent és la situació del pou de glaç de Canyamars o de Can Prats, del qual es conserva bona part de l’estructura i que és ben conegut pels amants del patrimoni històric de la comarca. Hi ha constància que existia un cinquè pou al Mas de Can Tarau, tot i que no s’han trobat les restes arqueològiques.

Vegeu el documental divulgatiu de TV3 sobre els pous de glaç.