En una nota de premsa publicada per l’Ajuntament de Dosrius el 8 d’agost, el consistori informava que donava per acabades les obres de restauració del Safareig de ca n’Homs i d’arranjament del seu entorn.

Els treballs de restauració tant del safareig com de la font s’han enllestit durant els darrers dies. Gràcies a l’acord amb l’empresa propietària dels terrenys –Real Estate Data Corporation– la Brigada Municipal s’ha encarregat de les obres i la propietat s’ha compromès a permetre l’accés públic a aquest nou espai ara recuperat de l’oblit.

El conjunt que formen la bassa, la font i el safareig de la finca havia pertangut a la família Homs i està ubicat per sota del carrer Major al veïnat de Canyamars, entre aquest carrer i el Pla dels Bolets, una arbreda de plataners. A la banda llevant del conjunt només queda la soca d’un dels dos pollancres monumentals que fins fa poc existien a la finca i que tindrien uns 200 anys d’antiguitat.

Els tres elements del conjunt s’haurien construït entre els segles XVIII i XIX amb la finalitat d’emmagatzemar l’aigua per regar els camps, per a usos domèstics i per rentar la roba. L’aigua de la font provenia del Canal de Can Vidal i segons les fonts orals aquest era un espai simbòlic per al poble, atès que era el lloc (el Comú de Canyamars) a on s’hi reunien el veïns.

Imatge del conjunt a l’any 2005
Imatge actual després de la restauració 
Imatge actual després de la restauració